Evenementen

Overzicht komende evenementen

Plofhuis7, het cultuurplofhuis op Uitermeer

Plofhuis7 is één van de acht resterende kruitopslaghuisjes op het fortterrein.
Plofhuis7 heeft een eigentijdse jaren vijftig verschijning.
Plofhuis7 is gerestaureerd en geschikt gemaakt als cultuurhuis annex minitheater.
Plofhuis7 biedt plaats aan circa. 75 personen en kent een intieme sfeer.
Plofhuis7 kan gebruikt worden voor theater, concerten, lezingen, exposities en meer!

In september 2017 werd Plofhuis7 officieel in gebruik genomen. Bekijk de website www.plofhuis7.nl voor meer informatie en het overzicht van de geplande evenementen.

De vogeltrek

Donderdag 23 november 2017 :  Presentatie: ‘ De vogeltrek: Waarom trekken vogels en hoe vinden we hun weg’. Een boeiende avond over vogeltrekonderzoek verzorgd door Ton Eggenhuizen, de bekende stadsecoloog van Almere. Kosten € 4,- incl. koffie. Vrienden van Uitermeer € 2,-. Aanmelden kan via plofhuis7.nl. Betalen bij binnenkomst

Boekpresentatie "De lagere school"

Dinsdagavond 23 januari 2018 – een lezing door auteur Wim Daniels, bekend van radio en TV,  over zijn nieuwe boek “De lagere school’ - Een heerlijk boek, dat je terugvoert naar een tijd waarin alles nog overzichtelijk leek, met taal en rekenen als de belangrijkste schoolvakken en met gedrag, vlijt .   ( nadere informatie m.b.t. kaartverkoop e.d. volgt nog)

 

Overzicht gehouden evenementen

Open monumenten dag: Poppen op het Fort / opening Plofhuis 7

Op zaterdag 9 september organiseerde de Stichting Uiteraard Uitermeer het evenement ‘Poppen op het fort’ Er kwamen 9 poppentheaters die voor alle leeftijden, zowel binnen als buiten, optredens verzorgen. Daarnaast was er een kleine ambachtenmarkt en een fototentoonstelling met grote luchtfoto’s van 10 forten van de Stelling van Amsterdam. Tevens vond de officiële opening plaats van podium ‘PLOFHUIS 7’.

View the embedded image gallery online at:
http://uiteraarduitermeer.nl/evenementen#sigProIdd162697ce7

 

Nacht zonder mama

De kinderen in groep 7 en 8 van de Jan Woudsmaschool in Driemond gingen in de nacht van 15-16 september op het terrein van Fort Uitermeer hutten bouwen van afvalmateriaal. Daarin gingen zij een hele nacht slapen ZONDER HUN MAMA, net als de kinderen in Zuid Afrika die geen mama hebben die liefdevol voor hen kan zorgen en die hen niet iedere dag goed eten en goed onderwijs – en daarmee een goede toekomst – kan geven. Het doel wasom geld in te zamelen voor het Nosa project van Kinderfonds Mamas in Zuid Afrika. Zie ook http://nachtzondermama.nl/ 

Fort Uitermeer bezoeken?

Bezoek Plofhuis7, het cultuurplofhuis op Uitermeer of bezoek Paviljoen Uit & Meer voor lunch of diner.