Literaire lezing - Ingrid Hoogendijk

Discipline: Lezing
Datum: 05-02-2019

Over het boek  ‘Ons gaat het in ieder geval nog goed’

De hoofdlijn in het boek wordt gevormd door het levensverhaal van mijn grootvader Michiel:

  • Wat had Michiel bewogen als Nederlander naar het Duitse Oost-Pruisen te verhuizen en landheer in Schakenhof te worden, een landgoed ter grootte van 500 ha?
  • Heeft Oost-Pruisen hem gebracht, wat hij verwacht had er te zullen vinden?

De verhuizing naar Oost-Pruisen heeft ook het leven van diens vrouw en kinderen getekend. Hun ervaringen vormen daarom belangrijke zijlijnen binnen het levensverhaal van Michiel.

Dwars door alle verhaallijnen heen speelt de magie van Oost-Pruisen en  specifiek de liefde van de familie voor het al eeuwen oude Rittergut Schakenhof. Michiel beleeft met zijn vrouw en zeven kinderen de crisistijd en de opkomst van het nationaalsocialisme, de oorlog, en tenslotte de komst van de Russen en de ondergang van het Derde Rijk. Door het persoonlijke verhaal te verbinden met de algemene geschiedenis, wordt het wereldgebeuren van toen dicht bij de lezer gebracht. De Tweede Wereldoorlog wordt van zowel Nederlandse, als Duitse zijde belicht. Uiteindelijk zijn allen slachtoffer.

Dinsdag 5 februari, aanvang 20.00 uur, entree 7,50  , Locatie Plofhuis7, Uitermeer 5 Weesp, kaartverkoop via een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aan de zaal

Plofhuis7 bezoeken?

Wil je het cultuurplofhuis op Uitermeer bezoeken?