Literaire lezing - Pauline Broekema

Discipline: Lezing
Datum: 26-3-2019 20.00 uur

Het uiterste der zee & Het Boschhuis

Op dinsdagavond 26 maart is schrijfster Pauline Broekema in Plofhuis7 om te vertellen over haar boek Het uiterste der zee. Het uiterste der zee is een waargebeurde geschiedenis van twee Joodse families uit het land achter de dijken. In een schilderachtig stadje in Noord-Groningen wonen Meijer Nieweg en Mies Wolf. Vlak voor de inval van de nazi’s zijn ze getrouwd. Hun huwelijk verbindt twee grote Joodse families uit de textiel- en de veehandel. Al snel krijgen Meijer en Mies een dochtertje, Sara, maar het jonge gezin wordt uit elkaar gerukt. Vader wordt weggevoerd. Moeder en kind duiken onder in Friesland, gescheiden van elkaar. Na de bevrijding worden Mies en Sara herenigd, maar blijkt het leven niet meer wat het beloofde te zijn.Het uiterste der zee toont de veerkracht en de moed van mensen en laat op indringende wijze herleven wat door de oorlog en de tijd werd weggevaagd.

Pauline Broekema (Groningen, 1954) schreef eerder o.a. het boek Het Boschhuis waar zij bij deze lezing ook aandacht aan schenkt. Zij was tot 2019 redacteur-verslaggever bij de NOS. 

Kaarten 7,50. Vrienden van Fort Uitermeer 5,00. Reserveren en kaartverkoop via een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aan de zaal.

Plofhuis7 bezoeken?

Wil je het cultuurplofhuis op Uitermeer bezoeken?