Natuurlezing - over vlinders door Kars Veling

Discipline: Lezing
Datum: 9-4-2019

Vlinders in je tuin: onmisbaar

Dagvlinders spreken zeer tot de verbeelding. Wat is een kleurige bloemenwei of een tuin in de zomer zonder vlinders? Het gaat echter slecht met de Nederlandse vlinders. Maar er zijn gelukkig nog vele manieren waarop we de achteruitgang van de vlinders kunnen tegengaan. In het beheer van Uitermeer zorgen voor  we voor een bloemrijke omgeving, al in het vroege voorjaar!

Deze lezing gaat aan de hand van mooie beelden voornamelijk over dagvlinders, maar ook de nachtvlinders komen aan bod. Niet alleen zeldzame soorten worden besproken, maar juist ook vlinders die u in uw omgeving kunt tegenkomen. Het blijkt namelijk dat vlinders heel kieskeurige dieren zijn die heel specifieke eisen stellen aan hun leefomgeving.

Kars Veling  van de Vlinderstichting maakt er een positieve en optimistische lezing van. De Vlinderstichting probeert met uw hulp van Nederland een echt ‘vlinderland’ te maken, waarin vele mogelijkheden voor het herstel van de natuur met vlinders.

Kaarten € 7,50 via e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aan de zaal.

Plofhuis7 bezoeken?

Wil je het cultuurplofhuis op Uitermeer bezoeken?