Programma Plofhuis7

Plofhuis7

Plofhuis7 is een intiem, klein theater op Uitermeer in Weesp.  In dit prachtige, geheel gerestaureerde jaren vijftig monument kunnen ca. 60 mensen.
In onze programmering ligt de nadruk op natuur- en kunstlezingen en jazzconcerten.

Poppen op het fort

1 juni 2024; 11:00 - 17:00 uur -

Voor info en programma: zie onderaan deze pagina

Voor info en programma: zie onderaan deze pagina

Cadeaubon Plofhuis7

-

Verjaardag / pensionering / sinterklaas / kerst / etc

Geef een Plofhuis7 cadeaubon ten behoeve van:

-          één kunstlezing

-          één natuurlezing

-          één Jazzconcert

Bestellen kan door deze schriftelijk aan te vragen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Passe-partout

-

In het seizoen 2023-2024 organiseren wij op de laatste zondag van de maand 8 jazzconcerten.

Ook nu bestaat er weer de mogelijkheid om een passe-partout te kopen voor alle concerten. Voor €80.- kan men de hele serie van 8 concerten bijwonen, hetgeen een korting betekent van €20.-

Regels:

·         Een passe partout vraagt men schriftelijk aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

·         Het gehele bedrag van de passe partout moet vooraf worden overgemaakt

·         Na betaling ontvangt men een op naam gestelde passe partout

Bij verhindering kan de eigenaar van een passe partout via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  minimaal een dag van tevoren een vervanger opgeven.

Jazzconcert: Round Square Quintet

26 mei 2024; 15:30 uur -

De geschiedenis van RSQ begint bij contrabassist en componist Henk de Ligt. Zijn kwintet HENK bestond buiten hemzelf uit trompettist Bert Lochs, saxofonist Stephanie Francke, pianist Ed Baatsen en drummer Friso van Wijck. Na zijn overlijden in 2020, blijft de band zonder bassist achter. De bandleden zijn echter nog lang niet op elkaar uitgekeken en besluiten een doorstart te maken. Na even te hebben overwogen zonder contrabas te spelen, werd uiteindelijk toch besloten om de band te completeren met de jonge Nederlandse basheld Marijn van de Ven. In november 2022 speelde het vijftal zijn eerste concert dat meteen op beeld werd vastgelegd.

Waar HENK voornamelijk composities van de Ligt speelde, wil RSQ een staalkaart zijn van zijn componerende leden. Bert Lochs is al jaren een begrip met zijn zeer persoonlijke composities in bands als Braskiri en zijn eigen trio’s, Ed Baatsen evenzeer met zijn werk voor Special Delivery, Kenturah’s Kitchen en ook HENK. Stephanie Francke timmert al jaren aan de weg met eigen werk o.a. in haar project Spoken, en met Friso van Wijck heeft dit collectief een hoofdvakdocent compositie van het Rotterdams Conservatorium in de gelederen. Naast enkele stukken van de Ligt wordt er vooral gezocht naar inspirerend nieuw werk van de bandleden. 

Stephanie Francke: sopraan- en altsa

Bert Lochs: trompet, flugelhorn, EVI

Ed Baatsen: piano, Rhodes

Marijn van de Ven: contrabas

Friso van Wijck: slagwerk

Kaarten a €12.50 aan de zaal of ONLINE

Poppenfestival op Fort Uitermeer

1 juni 2024; 11:00 - 17:00 uur - Theater

Programma

Op Fort Uitermeer spelen er die dag 10 poppentheaters. Ze doen dat verspreid over het terrein op binnen- en buitenlocaties. Informatie over de theaters kun je iets verderop lezen. Het programma is vooral gericht op kinderen van 2- 10 jaar, maar ook voor oudere kinderen, ouders en opa’s en oma’s valt er genoeg te genieten. Er zijn ook nog andere activiteiten op het terrein zoals:

 • Zelf spelen met poppen in een kleine poppenkast
 • Knutselen in Plofhuis 15 met Theater ‘Belletje Sterk’
 • Zonnebloempitten zaaien
 • Neuzen in de kramen van ‘Fancy Palace’, de kinderfeestwinkel uit Weesp en van ‘Pezzi Pazzi’, de boekwinkel.
 • Verder is er ook nog een kraam van de Stichting Uiteraard Uitermeer, waarin informatie gekregen kan worden over de activiteiten op Fort Uitermeer
 • Als je zin hebt in een ijsje is er ook een ijskar van Nelis IJssalon.
 • Als je dorst hebt, kun je wat gaan drinken op het kleine terras bij Plofhuis3 en Plofhuis15 of op grote terras bij PorterHouse. Op die plekken vind je ook de toiletten.
 • Als je trek hebt in iets lekkers kun je een hapje eten bij PorteHouse.

Korte info over de theaters :

 1. Belletje SterkEllen Scholten

Voorstelling ‘Draadje’ gaat over dwalen in je dromen en vriendjes worden. Poppetje Maxi neemt je mee in een wereld met een rood draadje.

 1. Cassiopeia – Wim Oudenbroek

Voorstelling ‘Bennie Billenbijter’ gaat over Bennie die goed geoefend heeft met zijn vader Billy om mensen in hun billen te bijten.

 1. De Vliegende Koffer – Charlotte de Lange

 In de voorstelling ‘Wortel’  heeft Konijn zin in worteltaart,  dus wil een wortel. Vrolijk en humoristisch poppentheater met vilten poppen vanuit een poppenkast. Leeftijd vanaf 3 jaar

 1. FatsnerranAlexander en Marijke Bauwens

De voorstelling ‘Rat van Avontuur’ speelt in het decor van een kermiskraam. Een doldwaas en verrassend verhaal met de nodige humor en interactie. Geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar

 1. Frans Hakkemars

Voorstelling ‘Jan Klaassen, Katrijn en de Kroon van Willem Alexander’ is een interactieve voorstelling met een traditionele handpoppenkast op een slagersfiets in een modern jasje met accordeonmuziek.

 1. Merkel en Vannix

Merkel en Vannix spelen ‘Jøt en Jøl’. Een loopact van 2 kleine mensjes met een enorme mand en een verzameling spullen op hun rug. Een interactieve voorstelling.

 1. Poppenkast op de Dam – Egon Adel

Dé poppenkast van De Dam in Amsterdam speelt met traditionele poppen een voorstelling met ‘Jan Klaasen en Katrijn’.

 1. PotitcoMarieloes Koopman en Wim Dam

Meneer Wim en Marieloes spelen de voorstelling ‘Nestje, boompje, beestje’. Hierin zitten 3 prentenboeken verstopt. Het verhaal gaat over durven, dapper zijn en het overwinnen van angst.

 1. Spelenderhand – Remco Raessen

De voorstelling ‘Het grote avontuur van Eddie & Eduard’ gaat over 2 slakken die de wereld ontdekken. De avonturen zijn belevenissen zonder tekst, met muzikale ondersteuning. Leeftijd 2+

 1. Theater op reis – Jeanine Slot

De voorstelling ‘Post’ is een interactieve voorstelling met een pop in een schattig postloket. Kinderen kunnen hier kaarten krijgen ( en versturen) om op te tekenen en op de post te doen

Toegang:

Bestemd voor iedereen, maar kinderen mogen alleen naar binnen onder begeleiding van een volwassene. Dat geldt ook voor het bezoeken van de voorstellingen en het meedoen aan activiteiten.  Bij de ingang ontvangt u een programmafolder met de plaatsen en tijden van optredens

Parkeren:

Auto’s op de grote parkeerplaats tegenover het fortterrein. Fietsen bakfietsen op het terrein van de provincie NH. Vrijwilligers, herkenbaar aan het felroze T-shirt, wijzen de weg en zijn graag behulpzaam.

Kosten:

De toegang is gratis, speciaal om alle kinderen de gelegenheid te geven naar het festival te komen. Wel zijn er op speciale plekken mogelijkheden om via een QR-code een vrijwillige bijdrage te doneren.

Plofhuis7 bezoeken?

Wil je het cultuurplofhuis op Uitermeer bezoeken?