Programma Plofhuis7

Plofhuis7

Plofhuis7 is een intiem, klein theater op Uitermeer in Weesp.  In dit prachtige, geheel gerestaureerde jaren vijftig monument kunnen ca. 60 mensen.
In dit mooie theater ligt de nadruk in onze programmering op natuur- en kunstlezingen en jazzconcerten.

Cadeaubon Plofhuis 7

-

Verjaardag / pensionering / sinterklaas / kerst / etc

Geef een Plofhuis 7 cadeaubon ten behoeve van:

-          één kunstlezing

-          één natuurlezing

-          één Jazzvoorstelling

Bestellen kan door deze schriftelijk aan te vragen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Passe-partout

-

Ieder cultureel seizoen organiseren wij 10 jazzconcerten. Veelal de laatste zondag van de maand.

Vanaf het seizoen 2022- 2023 is er de mogelijkheid om een passe-partout te kopen voor alle jazzconcerten. Voor € 100,- kan men het gehele programma van 10 concerten bijwonen, hetgeen een korting betekent van € 25,-.

Regels:

·         Een passe partout vraagt men schriftelijk aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

·         Het gehele bedrag van de passe partout moet vooraf worden overgemaakt

·         Na betaling ontvangt men een op naam gestelde passe partout

Bij verhindering kan de eigenaar van een passe partout via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  minimaal een dag van tevoren een vervanger opgeven.

Jazz: Michael Moore met band

28 mei 2023, 15:30 - Muziek

Michael Moore’s Universe

is een splinter nieuwe kwartet, met:

·         de Argentijnse gitarist Guillhermo Celano,

·         de Israëlische bassist Omer Govreen,

·         en Tilburg’s eigen slagwerker Onno Govaert.

De heren gaan zich voornamelijk concentreren op de, nog niet uitgevoerde, door Moore geschrevenstukken die niet bij andere groepen zoalsde ‘Fragile’ Quartet, Available Jelly, het Quintet(met Vloeimans & van Roon), of Trio Clusone pasten.

De première van deze groep vindt plaats in Plofhuis 7 !!!

Met het programma ‘Ballads & Dedications’ kunnen luisteraars alsnog een ngehoord repertoire van swingende jazz, sambas en ballads verwachten. Kaarten a €12.50 te bestellen online via Plofhuis 7 programma.

 

 

Jazz: Quartet Thomas Winther Andersen

18 juni 2023; 15:30 uur - Muziek

Thomas Winther Andersen – Bas
Berend van den Berg – Piano
Jasper Blom – Tenor Saxofoon
Wim Kegel – Drums

Deze band maakte 30 jaar geleden opnames in Oslo en Amsterdam, maar die  werden nooit uitgebracht. Op juni 2023 komt daar verandering in! Dan zijn ze beschikbaar onder de titel Delayed Debut.

De musici spelen nu voor het eerst weer samen in deze samenstelling, en dat is een heel bijzonder weerzien van oude vrienden. Het is een release concert van historische opnames, gemixt met nieuwe stukken.
De muziek is een ode aan de verschillende jazzstijlen uit de jaren '50 en '60, van Bop tot John Coltrane, langs Lennie Tristano's Cooljazz en via de lyrische touch van Bill Evans.

Deze band was Thomas' debuut als bandleider,  de vier muzikanten creëerden sindsdien geweldige muziek in verschillende  projecten, veelal los van elkaar.

Jasper heeft acht albums onder eigen naam uitgebracht, Berend speelde o.a. met zangeres Mathilde Santing en bracht kort geleden ook een trioalbum uit.
Wim speelde o.a. met Ack van Rooijen, en maakte met pianist Marc van Roon een prachtig duo album. Hij is daarnaast een bevlogen drum leraar.
Thomas komt oorspronkelijk uit  Noorwegen, maar woont al lang in Nederland en in Weesp. Hij speelt veel met pianist Robert Rook en heeft meerdere albums op zijn naam staan.

Kaarten a €12.50 te bestellen aan de zaal of online 

Antoni Gaudí

17 oktober 2023; 20:00 uur - Lezing

Antoni Gaudí is de wereldberoemde Catalaanse architect, die vooral in Barcelona een indrukwekkende artistieke voetstap zou achterlaten. Kleurrijke mozaïeken, organische vormen en knap siersmeedwerk: uitgesproken kenmerken van zijn unieke, sprookjesachtige vormgeving. De ontwerpen van Gaudí worden gerekend tot de zgn. Modernisme Català: de Catalaanse variant van de Art Nouveau, die vanaf eind 19e eeuw het stadsbeeld van Barcelona op verrassende wijze zou verlevendigen. We gaan kijken naar zowel beroemde ontwerpen van Gaudí – zoals de Sagrada Familia, Casa Battló en Parc Güell – als naar meer verborgen ensembles van zijn hand, zoals de Casa Vicens. Op naar Barcelona!  

Kaarten : €10.- te betalen bij binnenkomst of ONLINE bestellen

Bauhaus

23 januari 2024; 20:00 uur - Lezing

Het Bauhaus: de beroemde, vernieuwende opleiding voor architectuur, kunst en design, in 1919 opgericht te Weimar! Docenten en studenten hebben er ontwerpen gemaakt die eruitzien alsof ze gisteren zijn gemaakt; we houden nog steeds van die stoelen, meubelen en lampen, en gelukkig is veel ervan nog altijd in productie. Onderwerpen die tijdens deze lezing aan bod komen, zijn o.m.: de indrukwekkende docentenkring waaronder internationaal vermaarde kunstenaars als Wassily Kandinsky en Paul Klee. De onconventionele Vorkurse (het eerste leerjaar) van de excentrieke schilder en kunstpedagoog Johannes Itten. De invloed van Theo van Doesburg (De Stijl) op Bauhaus. De verhuizing naar Dessau en de architectuur van de beroemde Bauhaus-academie aldaar van directeur Walter Gropius. Het zeer succesvolle weefatelier o.l.v. Gunta Stölzl. En natuurlijk hebben we het ook over designklassiekers als de eerste buisframemeubelen van Mart Stam en Marcel Breuer en het Bauhaus-lampje van Wilhelm Wagenfeld. 

Kaarten : €10.- te betalen bij binnenkomst of ONLINE bestellen

Wine & Design

9 april 2024; 20:00 uur - Lezing

Architectuur en wijn blijken bijzonder goed samen te gaan, getuige de vele verrassende wijnhuizen die de laatste jaren zijn ontworpen. Daarbij zijn ook niet de minste architecten gevraagd; denk aan wereldberoemde ontwerpers als Norman Foster, Frank Gehry, Zaha Hadid en Santiago Calatrava. We gaan op reis naar o.m. Toscane, de Rioja en Bordeaux!

Kaarten : €10.- te betalen bij binnenkomst of ONLINE bestellen

Plofhuis7 bezoeken?

Wil je het cultuurplofhuis op Uitermeer bezoeken?