Programma Plofhuis7

Programma 2019-2020

Hier het programma 2019 - 2020.  Op http://www.uiteraarduitermeer.nl/evenementen een terugblik van voorgaande jaren.

Hou deze website en facebookpagina in de gaten voor exacte data en aanvangstijden!

 

Natuurlezing over het Naardermeer door Hanne Tersmette

21 november 2019 20.00 uur - Lezing

Ga je met ons mee de hort op, in gedachten naar de natuur? Hanne Tersmette, boswachter in het Naardermeer komt naar  Plofhuis 7 en vertelt over het Naardermeer en twee andere natuurgebieden die zij ook beschrijft in haar boek #Gaan.

“We komen er allemaal achter: een leven lang Netflix is ook niet alles. Het is tijd dat we er weer op uit gaan. Weg van de schermen, de buitenlucht in! Qualitytime voor jezelf en elkaar. Nederland is supermooi en eigenlijk ook heel spannend, want om wild of vogels te spotten hoef je echt geen bioloog of vogelaar te zijn: dat kan iedereen. Als je maar weet waar je op moet letten. Alles wordt leuker als je er meer van weet en dat is ook zo in de natuur. Welke dieren kun je verwachten per gebied, hoe kun je ze spotten, op welke planten moet je letten en waar vind je de mooiste paddenstoelen?”

Boswachter Hanne vertelt je er alles over, aangevuld met de leukste activiteiten en highlights. Pak je rugzak voor het weekend maar vast in!

 

De lezing begint 20.00 uur in Plofhuis7 op Fort Uitermeer, Uitermeer 5, 1381 HP Weesp. Kaarten à  € 7,50 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of aan de kassa.

Simone Honijk Kwartet

zondag 24 november 2019 15.30 uur - Muziek

Minicursus: Realisme in de moderne en hedendaagse kunst

26 november 2019 van 10.30 - 12.30 - Cursus

Moderne kunst wordt vaak geassocieerd met non-figuratieve, abstracte voorstellingen, die titels dragen als 'Compositie no. XI', 'Improvisatie no. II', of radicaler zelfs: 'geen titel'. In deze minicursus gaan we kijken naar realistische, figuratieve voorstellingen in de moderne en hedendaagse kunst, en die zijn er veel! 

Zo ziet u de verstilde Amerikaanse scènes van Edward Hopper, de persoonlijke schilderijen van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo, de magisch realistische voorstellingen van Carel Willink en Pyke Koch, de figuratieve schilderijen van Britse kunstenaars als Lucian Freud en David Hockney, de verhalende kunst van de zgn. Leipziger Schule achter het IJzeren Gordijn, alsmede het hyperrealistische werk van kunstenaars als Henk Helmantel en Ron Mueck. 

Kortom: een feest der herkenning!

Klik hier voor een voorproefje