Programma Plofhuis7

Plofhuis7

Plofhuis7 is een intiem, klein theater op Uitermeer in Weesp.  In dit prachtige, geheel gerestaureerde jaren vijftig monument kunnen ca. 60 mensen.
In dit mooie theater ligt de nadruk in onze programmering op natuur- en kunstlezingen en jazzconcerten.

Cadeaubon Plofhuis 7

-

Verjaardag / pensionering / sinterklaas / kerst / etc

Geef een Plofhuis 7 cadeaubon ten behoeve van:

-          één kunstlezing

-          één natuurlezing

-          één Jazzvoorstelling

Bestellen kan door deze schriftelijk aan te vragen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Passe-partout

-

In het seizoen 2023-2024 organiseren wij op de laatste zondag van de maand 8 jazzconcerten.

Ook nu bestaat er weer de mogelijkheid om een passe-partout te kopen voor alle concerten. Voor €80.- kan men de hele serie van 8 concerten bijwonen, hetgeen een korting betekent van €20.-

Regels:

·         Een passe partout vraagt men schriftelijk aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

·         Het gehele bedrag van de passe partout moet vooraf worden overgemaakt

·         Na betaling ontvangt men een op naam gestelde passe partout

Bij verhindering kan de eigenaar van een passe partout via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  minimaal een dag van tevoren een vervanger opgeven.

Jazzconcert: FAKRUTU

25 februari 2024; 15:30 uur - Muziek

FaKruTu: een geestig gitaartrio. Geïnspireerd door de hoekigheid van Thelonious Monk, de harmonieën van Igor Stravinsky, het geluid van hedendaagse elektronische muziek en Afrikaanse beats, gaan ze op ontdekkingsreis in een nieuw sonisch universum, experimenterend met hop & bop, bas en tokkel, een beetje blip en Woo. FaKruTu: jazz met en prok en twang.

Mark Tuinstra – electrische gitaar
Sean Fasciani – basgitaar
Stefan Kruger – drums, electronica

Kaarten a €12.50 aan de zaal of ONLINE

Entre Dos, duo fluit & gitaar

10 maart 2024; 11:00 uur - Muziek

Het repertoire van Entre Dos bestaat uit warme mediterrane muziek, tango’s, klankgegeven landschappen en fragmenten uit de flamenco met een verbinding naar de klassieke muziek. Herkenbare invloeden van Astor Piazzolla, Joaquin Turina en Villa-Lobos en Bach komen duidelijk terug in het programma.

Entre Dos, artistieke muziek, gespeeld door Karin Jochems en Adriaan Dropsie. Vertolkt op de fluit en altfluit, gitaar en octaafgitaar.

Adriaan Dropsie begon zijn muzikale loopbaan met fluit, maar wisselde naar de gitaar. Hij studeerde klassiek gitaar aan het Brabants Conservatorium bij Balthazar Benítez. Hij volgde masterclasses bij o.a. Roberto Aussel en Abel Carlevaro.  Als eerste buitenlander werd Adriaan in 2000 onderscheiden met een ‘Honorary Membership’ van de Classic Guitar Club door de California State University Fullerton.

Karin Basting studeerde van 1995 tot 2001 aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht bij Abbie de Quant en behaalde cum laude het Tweede Fase diploma. Haar vooropleiding kreeg zij aan de Terneuzense muziekschool bij Etienne Claeys. Zij volgde masterclasses bij o.a. Wil Offermans, Aurèle Nicolet, William Bennett, Peter-Lukas Graf, Jéan-Claude Gérard, Patrick Gallois en Vincent Cortvrind. Zij remplaceerde bij het Xenakis Ensemble, het Delphi Ensemble en Ensemble Insomnio. Karin werkt regelmatig met de organisten Ko Zwanenburg en Jamie de Goei samen en maakt deel uit van het Nederlands Fluitorkest en het Art-ensemble. Zij speelde met het New Venture Trio bij de doop van Prinses Ariane

Kaarten a €12.50 aan de zaal of ONLINE

Vleermuizen door Annemieke Ouwehand

26 maart 20:00 - Lezing

Heb je altijd al meer van vleermuizen willen weten? Deze fascinerende dieren van de nacht? Waarom doen ze wat ze doen? Hoe gebruiken ze het landschap waar wij in leven? Welke rol speelt Fort Uitermeer daarin? Wat maakt hen zo bijzonder en wat voor nut hebben ze voor ons mensen?
Verschillende gebouwen op Fort Uitermeer worden al sinds 1992 geteld op overwinterende vleermuizen. De laatste 10 jaar voert Annemieke Ouwehand deze telling uit. Niet alleen op Fort Uitermeer maar ook op Forten Kijkuit en Hinderdam en de IJskelder vanSchaep & Burgh. Tijdens de Natuurlezing neemt Annemieke ons mee in het verhaal van deze prachtige diergroep.

Kaarten : €10.- te betalen bij binnenkomst of ONLINE bestellen

Jazzconcert: Carmen Gomes Inc.

31 maart 2024; 15:30 uur - Muziek

Een optreden van Carmen Gomes Inc. is een verkenning in muziek. Omdat de leden van het kwartet als geen ander weten dat geen twee uitvoeringen van een nummer ooit hetzelfde kunnen zijn en omdat het misschien wel juist om die verkenningstocht gaat. Want of ze nu jazz, blues, soulful of met funk invloeden spelen, het viertal heeft lang geleden ontdekt dat die kleine variaties zorgen dat muziek nooit gaat vervelen en dat het iedere avond weer een uitdaging is om te spelen.

In 2006 heeft de groep zichzelf opnieuw uitgevonden met de komst van gitarist Folker Tettero. Zijn bluesy sound zorgt voor net het beetje gewicht dat Gomes nodig heeft om haar stem te kunnen laten leunen op zijn akkoorden en riffs. Dat geeft bassist Peter Bjørnild en drummer Bert Kamsteeg op hun beurt weer meer vrijheid, zodat ze Gomes muzikaal uitdagen om tot het uiterste te gaan. En dat merk je. Haar op het conservatorium geschoolde stem kan kreunen, grommen en uithalen. Ze maakt haar nummers persoonlijk en oprecht, maar tegelijkertijd uitdagend en meeslepend, vol passie en energie.

Carmen Gomes Inc. draait om vier muzikanten die een perfecte melange zoeken van individuele expressie en harmonieus samenspel. Muziek die wordt gemaakt door vier mensen die begrijpen dat er uiteindelijk maar één de baas is. En dat is het lied.

Kaarten a €12.50 aan de zaal of ONLINE

Wine & Design

9 april 2024; 20:00 uur - Lezing

Wine & DesignArchitectuur en wijn blijken bijzonder goed samen te gaan, getuige de vele verrassende wijnhuizen die de laatste jaren zijn ontworpen. Daarbij zijn ook niet de minste architecten gevraagd; denk aan wereldberoemde ontwerpers als Norman Foster, Frank Gehry, Zaha Hadid en Santiago Calatrava. We gaan op reis naar o.m. Toscane, de Rioja en Bordeaux!

Kaarten : €10.- te betalen bij binnenkomst of ONLINE bestellen

Jazzconcert: Sound-Lee

28 april 2024; 15:30 uur - Muziek

Het kwartet begeeft zich met de oren open in het vroege repertoire (ong. 1948-1960) van de Amerikaanse altsaxofonist Lee Konitz. De emotionele distantie van diens sierlijke en virtuoze stukken uit de jaren vijftig vormt een ideale muzikale inspiratie voor improviserende musici met een voorliefde voor ritmische finesse, melodische scheerlijnen en gistende harmonieën. Waarbij het niet gaat om vakmatige uitvoering van historische cool-jazz, maar om het voortdurend zoeken naar nieuwe improvisatorische oplossingen op basis van Konitz’ ingenieuze schema’s. Het voorlopig resultaat, in de vorm van een Bimhuisconcertopname van juni 2001, werd inmiddels op cd gezet. Vanavond de presentatie van een uitzonderlijk document, tevens vertrekpunt voor nieuwe avonturen.

Guus Janssen-piano

Giuseppe Doronzo-baritonsax

Natalio Sued-tenorsax

Raoul van der Weide-bas

Thomas Jaspers -drums

Kaarten a €12.50 aan de zaal of ONLINE

Zoetwatervissen door Fabian Smith

21 mei 2024 20:00 uur - Lezing

In Nederland leven ongeveer 75 zoetwatervissen. Iedere soort heeft zijn eigen levensstijl, waaronder een aantal hele bijzondere. We hebben in Nederland vissen die graven en bouwen. We hebben echte jagers, maar ook vegetariërs. Zoetwatervissen die afhankelijk zijn van de zee, of juist van kleine bovenstroompjes van beken. Tijdens de lezing gaan we in op de bijzondere ecologie van sommige soorten en behandelen we de verspreiding en herkenning van de zoetwatervissen in Nederland. Welke soorten leven waar en waarom leven ze daar?

Kaarten : €10.- te betalen bij binnenkomst of ONLINE bestellen

 

Jazzconcert: Round Square Quintet

26 mei 2024; 15:30 uur - Muziek

De geschiedenis van RSQ begint bij contrabassist en componist Henk de Ligt. Zijn kwintet HENK bestond buiten hemzelf uit trompettist Bert Lochs, saxofonist Stephanie Francke, pianist Ed Baatsen en drummer Friso van Wijck. Na zijn overlijden in 2020, blijft de band zonder bassist achter. De bandleden zijn echter nog lang niet op elkaar uitgekeken en besluiten een doorstart te maken. Na even te hebben overwogen zonder contrabas te spelen, werd uiteindelijk toch besloten om de band te completeren met de jonge Nederlandse basheld Marijn van de Ven. In november 2022 speelde het vijftal zijn eerste concert dat meteen op beeld werd vastgelegd.

Waar HENK voornamelijk composities van de Ligt speelde, wil RSQ een staalkaart zijn van zijn componerende leden. Bert Lochs is al jaren een begrip met zijn zeer persoonlijke composities in bands als Braskiri en zijn eigen trio’s, Ed Baatsen evenzeer met zijn werk voor Special Delivery, Kenturah’s Kitchen en ook HENK. Stephanie Francke timmert al jaren aan de weg met eigen werk o.a. in haar project Spoken, en met Friso van Wijck heeft dit collectief een hoofdvakdocent compositie van het Rotterdams Conservatorium in de gelederen. Naast enkele stukken van de Ligt wordt er vooral gezocht naar inspirerend nieuw werk van de bandleden. 

Stephanie Francke: sopraan- en altsa

Bert Lochs: trompet, flugelhorn, EVI

Ed Baatsen: piano, Rhodes

Marijn van de Ven: contrabas

Friso van Wijck: slagwerk

Kaarten a €12.50 aan de zaal of ONLINE

Plofhuis7 bezoeken?

Wil je het cultuurplofhuis op Uitermeer bezoeken?