Programma Plofhuis7

Programma 2018-2019

2017-2018 was voor Plofhuis7 een pilotjaar. We wilden kijken wat er kan, wat werkt, en waar publiek voor is. Dat deden we door iedere maand een activiteit te organiseren. Op http://www.uiteraarduitermeer.nl/evenementen een terugblik.

Seizoen 2018 - 2019 geven we hier een vervolg aan. Hou deze website/ facebookpagina in de gaten voor exacte data en aanvangstijden!

 

Jazz - Jeroen Pek

27-1-2019 - Muziek

Kort geleden werd jazz fluitist Jeroen Pek door Utrechtse organisatie U-Jazz uitgenodigd om een concert te verzorgen met musici waar hij nog niet mee gespeeld had. Gezien Pek’s reputatie kon men verwachten dat hij het wederom zou zoeken in een line-up met een sterk internationaal accent. Dit kwartet bestaat uit musici met een stevige ‘track record’ in binnen- en buitenland die bovendien hun sporen als componist en bandleider ruimschoots verdiend hebben. Een gemeenschappelijke noemer die al langer bestaat, is dat deze ‘makers’ uitkomen op het Nederlandse jazz label Zennez Records. Kortom, genoeg ingrediënten voor een avontuurlijke en energieke muzikale ontmoeting die niet gemist mag worden!

Literaire lezing - Ingrid Hoogendijk

05-02-2019 - Lezing

Over het boek  ‘Ons gaat het in ieder geval nog goed’

De hoofdlijn in het boek wordt gevormd door het levensverhaal van mijn grootvader Michiel:

  • Wat had Michiel bewogen als Nederlander naar het Duitse Oost-Pruisen te verhuizen en landheer in Schakenhof te worden, een landgoed ter grootte van 500 ha?
  • Heeft Oost-Pruisen hem gebracht, wat hij verwacht had er te zullen vinden?

De verhuizing naar Oost-Pruisen heeft ook het leven van diens vrouw en kinderen getekend. Hun ervaringen vormen daarom belangrijke zijlijnen binnen het levensverhaal van Michiel.

Dwars door alle verhaallijnen heen speelt de magie van Oost-Pruisen en  specifiek de liefde van de familie voor het al eeuwen oude Rittergut Schakenhof. Michiel beleeft met zijn vrouw en zeven kinderen de crisistijd en de opkomst van het nationaalsocialisme, de oorlog, en tenslotte de komst van de Russen en de ondergang van het Derde Rijk. Door het persoonlijke verhaal te verbinden met de algemene geschiedenis, wordt het wereldgebeuren van toen dicht bij de lezer gebracht. De Tweede Wereldoorlog wordt van zowel Nederlandse, als Duitse zijde belicht. Uiteindelijk zijn allen slachtoffer.

Dinsdag 5 februari, aanvang 20.00 uur, entree 7,50  , Locatie Plofhuis7, Uitermeer 5 Weesp, kaartverkoop via een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aan de zaal

Jazz - Frank van Bommel

24-2-2019 - Muziek

Nadere informatie volgt

Literaire lezing - Pauline Broekema

26-3-2019 - Lezing

Nadere informatie volgt

Jazz - Peter Tiehuis

31-3-2019 - Muziek

Nadere informatie volgt

Natuurlezing - over vlinders door Kars Veling

9-4-2019 - Lezing

Vlinders in je tuin: onmisbaar

Dagvlinders spreken zeer tot de verbeelding. Wat is een kleurige bloemenwei of een tuin in de zomer zonder vlinders? Het gaat echter slecht met de Nederlandse vlinders. Maar er zijn gelukkig nog vele manieren waarop we de achteruitgang van de vlinders kunnen tegengaan. In het beheer van Uitermeer zorgen voor  we voor een bloemrijke omgeving, al in het vroege voorjaar!

Deze lezing gaat aan de hand van mooie beelden voornamelijk over dagvlinders, maar ook de nachtvlinders komen aan bod. Niet alleen zeldzame soorten worden besproken, maar juist ook vlinders die u in uw omgeving kunt tegenkomen. Het blijkt namelijk dat vlinders heel kieskeurige dieren zijn die heel specifieke eisen stellen aan hun leefomgeving.

Kars Veling  van de Vlinderstichting maakt er een positieve en optimistische lezing van. De Vlinderstichting probeert met uw hulp van Nederland een echt ‘vlinderland’ te maken, waarin vele mogelijkheden voor het herstel van de natuur met vlinders.

Kaarten € 7,50 via e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aan de zaal.

Jazz - Trio Bones

28-4-2019 - Muziek

Nadere informatie volgt

Jazz - Frans van der Hoeven

mei 2019 - Muziek

Nadere informatie volgt

Plofhuis7 bezoeken?

Wil je het cultuurplofhuis op Uitermeer bezoeken?