Programma Plofhuis7

Programma 2018-2019

2017-2018 was voor Plofhuis7 een pilotjaar. We wilden kijken wat er kan, wat werkt, en waar publiek voor is. Dat deden we door iedere maand een activiteit te organiseren. Op http://www.uiteraarduitermeer.nl/evenementen een terugblik.

Seizoen 2018 - 2019 geven we hier een vervolg aan. Hou deze website/ facebookpagina in de gaten voor exacte data en aanvangstijden!

 

Literaire lezing - Pauline Broekema

26-3-2019 20.00 uur - Lezing

Het uiterste der zee & Het Boschhuis

Op dinsdagavond 26 maart is schrijfster Pauline Broekema in Plofhuis7 om te vertellen over haar boek Het uiterste der zee. Het uiterste der zee is een waargebeurde geschiedenis van twee Joodse families uit het land achter de dijken. In een schilderachtig stadje in Noord-Groningen wonen Meijer Nieweg en Mies Wolf. Vlak voor de inval van de nazi’s zijn ze getrouwd. Hun huwelijk verbindt twee grote Joodse families uit de textiel- en de veehandel. Al snel krijgen Meijer en Mies een dochtertje, Sara, maar het jonge gezin wordt uit elkaar gerukt. Vader wordt weggevoerd. Moeder en kind duiken onder in Friesland, gescheiden van elkaar. Na de bevrijding worden Mies en Sara herenigd, maar blijkt het leven niet meer wat het beloofde te zijn.Het uiterste der zee toont de veerkracht en de moed van mensen en laat op indringende wijze herleven wat door de oorlog en de tijd werd weggevaagd.

Pauline Broekema (Groningen, 1954) schreef eerder o.a. het boek Het Boschhuis waar zij bij deze lezing ook aandacht aan schenkt. Zij was tot 2019 redacteur-verslaggever bij de NOS. 

Kaarten 7,50. Vrienden van Fort Uitermeer 5,00. Reserveren en kaartverkoop via een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aan de zaal.

Jazz - Peter Tiehuis Kwartet T-4

31-3-2019 15.30 uur - Muziek

Gitarist Peter Tiehuis heeft de laatste decennia een behoorlijke staat van dienst opgebouwd in binnen- en buitenland. De lijst met grote namen waarmee hij heeft gewerkt is indrukwekkend en groeit nog elk jaar. Tiehuis maakte deel uit van o.a. de Skymasters en Peter Herbolzheimers Rhythm Combination and Brass, en in 1995 werd hij vast lid van het vermaarde Metropole Orkest. Sinds 2014 speelt hij met zijn kwartet T-4 bestaande verder uit Karel Boehlee (toetsen), Theo de Jong (bas) en Jasper van Hulten (drums). In 2018 werd percussionist Martin Verdonk in de band opgenomen waardoor de naam veranderde in T-5. De opnames voor de eerste CD zijn in volle gang. Martin Verdonk is helaas in het buitenland op moment van het Plofhuis concert, dus de band werkt vandaag weer onder de naam T-4. Het repertoire beweegt zich tussen jazz, blues en latijns-amerikaans. In ieder geval is het de bedoeling om het dak eraf te laten ploffen.