In memoriam Wim Kapteijn en Dick Baart.

Op 22 april is Dick Baart overleden. Op 24 april Wim Kapteijn.

Beide leden van het roeiteam Heren 3 van sloeproeivereniging De Spieringen en vrijwilliger op Uitermeer. Wim als secretaris van het bestuur en Dick als bestuurslid en ook aanwezig op de dinsdag, bij alle vrijwilligersklussen.

Zowel Wim en Dick waren zeer betrokken bij de ontwikkeling en hebben aan de wieg gestaan van de oprichting van de stichting Uiteraard Uitermeer en het ontwikkelingsplan.

We zullen ze missen en zijn dankbaar voor de inzet en vriendschap die we hebben mogen delen.

Dick was altijd actief en met z’n mooie boot ‘De Parel’ vaak aanwezig op Uitermeer. En ook altijd alert over de inrichting en de wijze waarop alles uitgevoerd moest worden. De mening van Dick deed ertoe!
In de inrichting van het terrein, de naamborden, de exploitatie van het fort, de verwarmingssystemen enzovoort, is de hand van Dick herkenbaar.
De laatste jaren was hij minder goed ter been, maar op z’n Uitermeer fiets en in de elektrische werkauto nog iedere dinsdag aanwezig. Toen dat ook niet meer ging bezocht hij ons nog vaak. Op z’n negentigste verjaardag werden de vrijwilligers nog gefêteerd. Ook wanneer hij niet aanwezig kon zijn op de bestuursvergadering, stuurde hij nog wel z’n agendapunten in.
Een betrokken, gedreven en fantastisch mens. We zullen Dick missen.

Wim, was altijd positief gestemd. Een allemans vriend. Nooit een kwaad woord over de medemens en altijd goed gemutst. En niet in de laatste plaats, een behulpzaam mens. Zijn fysiotherapeutische kwaliteiten waren buiten kijf. Menigeen van onze Uitermeerders heeft bij Wim op de tafel gelegen en baat gehad bij zijn behandelingen. Altijd stond hij klaar voor hulp en wederdienst. In het weekend een enkel verstuikt! Zelfde dag nog bij Wim voor een behandeling. Kon je zelf niet langskomen door de blessure, dan kwam Wim bij jou thuis.

Wim heeft het secretarisschap voor Uiteraard Uitermeer met verve ingevuld. Op z’n Wims! Voor problemen had hij altijd een praktische en positieve oplossing. Conflicten waren aan hem niet besteed en moesten de wereld uit.
Een betrokken, goedaardig, positief gestemd en vrolijk mens.

We zullen beide missen en de mooie herinneringen koesteren.

 

 

Fort Uitermeer bezoeken?

Bezoek Plofhuis7, het cultuurplofhuis op Uitermeer of bezoek Restaurant PorterHouse voor lunch of diner.