Blog

 

Takken en vleermuizen en sneeuwklokjes

Op een morgen, twee weken geleden kwamen we bij het Infocentrum en toen stond er een hoogwerker en was Gerrit bezig om alle dode takken uit de bomen te halen en te controleren hoe de stand van zaken was met de bomen. Hij constateerde dat er veel dode takken in de essen zaten, dus die deden mee aan de essentaksterfte. Gelukkig stonden er ook onaangetaste essen tussen! Gerrits conclusie was dat de aangetaste essen gewoon kunnen blijven staan.

Het was duidelijk wat de werkzaamheden voor ons zouden zijn! Lekker bij elkaar leggen, hakselen en de takkenrillen vullen!

Daar krijg je het lekker warm van! De medewerkers van Natuurmonumenten hebben de vleermuizen geteld in de kanonremise, want die zijn nu in winterslaap!

8 watervleermuizen

1 baardvleermuis

1 gewone grootoorvleermuis

1 ongedetermineerde vleermuis.

In het torenfort waren geen vleermuizen. Het aantal vleermuizen was toegenomen en dat komt zeker doordat de kanonremise is aangeaard, de vochtige omstandigheden zijn verbeterd!

De sneeuwklokjes staan er prachtige bij! Bossen overal, het worden er steeds meer!

En de eerste nieuwe nestkasten voor de grauwe vliegenvangers zijn opgehangen! We zijn ruim op tijd! Ook waren er door de storm 2 nestkasten van de bomen gevallen, 1 hebben we meteen weer opgehangen en de andere krijgt een nieuwe lat, aan de achterkant, want die was verrot! 

 

 

Nieuwe nestkasten en winter op het fort

 Zoals je ziet, wordt er al hard gewerkt om de nestkasten aan te vullen en te vernieuwen. Deze week hebben we een nieuwe spreeuwenkast opgehangen, rechts op de foto. De andere nestkasten zijn voor de grauwe vliegenvangers!

Ook zijn we druk bezig om een presentatie te maken voor de Kern met Pit-dag. Kern met Pit is een initiatief van KNHM foundation en ingenieursbureau Arcadis. We hopen hiermee een subsidie voor de huiszwaluwentil te krijgen.Ruimte voor huiszwaluwen op Fort Uitermeer en voor Weesp.

En nog wat winterse beelden:

Goois nestkastonderzoek